top of page

wo 17 apr

|

Wilminktheater

Trio Concert in the Netherlands Enschede

Karl Pills: Tre pezzi in forma di sonata, voor hoorn en piano Op. 29 J. Brahms: Sonate voor viool en piano nr. 3 in d-klein Op. 108 J. Brahms: Hoorntrio in Es Op. 40 https://www.wilminktheater.nl/programma/!/29270/mathieu-van-bellen-rob-van-de-laar-en-thomas-beijer/aimez-vous-brahms/

Registration is Closed
See other events
Trio Concert in the Netherlands Enschede
Trio Concert in the Netherlands Enschede

Time & Location

17 apr 2019, 20:00 – 22:00

Wilminktheater, Wenninkgaarde 40-42, 7511 PH Enschede, Netherlands

About the event

Gelukkig kent het hoorntrio een rijke traditie, zodat dit edele instrument ook in kamermuziek-verband genoten kan worden. En dan niet alleen als onderdeel van het blaaskwintet, maar ook in een dragende rol in gezelschap van viool en piano. Het werk van Johannes Brahms staat in dit genre wel op nummer één met zijn bezadigde romantische klanken. Ook de vioolsonates van Brahms zijn niet van het concertpodium weg te denken: rijk gestoffeerde melodieën, tegelijk vurig en nostalgisch. Vanuit Wenen werkte ook Karl Pills, maar dan in de twintigste eeuw. Van zijn ‘Tre pezzi’ gaat een blijvende bekoring uit. Drie stuk voor stuk briljante Nederlandse musici, onder aanvoering van hoornist Rob van de Laar brengen dit fantastische programma in onze eigen muziekkamer: de Arkezaal. Naast de gelauwerde hoornist hoort u violist Matthieu van Bellen, een van de meest veelzijdige kamermuziekspelers van ons land en pianist Thomas Beijer die zowel als solist als ensemblespeler een graag geziene gast is in de Nederlandse concertzalen.

Hoornist Rob van de Laar is overigens niet voor niets de winnaar van de Nederlandse Muziekprijs 2017. Die prijs is de hoogste onderscheiding die door het ministerie van OCW aan een musicus, werkzaam in de klassieke muziek, wordt uitgereikt. Hijschaart zich daarmee in de gelederen van bijvoorbeeld Remy van Kesteren, Hannes Minnaar, Janine Jansen, Liza Ferschtmanen Erik Bosgraaf.

Share this event

bottom of page